Дуже смачні, пишні та рум’яні пиріжки виходять з тіста на основі сметани. Секрет в тому, що тісто виходить м’яким і поступливим, тому готувати таке блюдо – одне задоволення.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно – 350 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто на сметані для пиріжків, смажених на сковороді. Беремо глибоку тарілку і викладаємо в неї сметану.
Потім поверх сметани вбиваємо яйце (гострою стороною ножа розбиваємо яйце і акуратно вливаємо його).
Добре збиваємо сметану і яйце в єдину суміш (вручну ложкою або міксером/блендером).
Поступово вливаємо олію в отриману суміш. Перемішуємо.
Посипаємо цукром, сіллю, додаємо соду. Знову розмішуємо.
Беремо борошно і починаємо потроху додавати її в наш мікс.
Спочатку замішуємо тісто ложкою, потім переносимо його на обробну дошку і мнемо руками, постійно додаючи борошно. Намагайтеся не переборщити з кількістю борошна, інакше тісто може стати жорстким.
Як тільки тісто стане пишним, досить м’яким і повітряним, замотуємо його в харчову плівку і залишаємо в спокої на півгодини.
Поки тісто «підходить», ви можете приготувати начинку. Ідеальною для таких пиріжків буде начинка з картоплі і тушкованої капусти. Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на сметані для пиріжків