Дріжджі – річ досить примхлива: то температура їм не сподобалася, то просто тісто не піднялося. Тому сьогодні ми навчимося готувати швидке, універсальне тісто для пиріжків. А раз цукор в тісто ми не додаємо, то начинку можемо робити як м’ясну, так і солодку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сметана 20% – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста на сметані для пиріжків в духовці? Розм’якшене вершкове масло кладемо в глибоку миску і туди ж додаємо яйця. Масло можете розділити на шматочки і поступово додавати до яєць під час збивання, як зручно.
Додаємо сметану, сіль і соду. Ще раз все добре збиваємо.
Просіваємо для початку 2 склянки борошна і збиваємо тісто міксером.
Потім просіваємо в тісто борошно і вимішуємо його вручну. Тісто не повинне вийти рідким. Воно може лише злегка липнути до рук. Переборщувати з борошном теж не варто, щоб не порушити повітряну консистенцію майбутніх пиріжків.
Готове тісто накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо відпочити в холодильнику на 1,5-2 години. Все, тісто готове! Дістаємо свої улюблені начинки і формуємо пиріжки!
Здобне дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто на сметані для пиріжків