Томатний сік через м’ясорубку з часником на зиму – смачний напій, який можна сміливо використовувати в приготуванні різних соусів і заправок. Солодкувато-пряний смак томатного соку з часником нікого не залишить байдужим! Любителі томатного соку зможуть оцінити цей напій за його незвичайний смак і аромат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування томатного соку через м’ясорубку з часником на зиму? Промиті помідори поріжте на кілька частин, щоб їх було зручно подрібнити в м’ясорубці.

Очистіть часник.

Пропустіть основні інгредієнти – помідори і часник – через м’ясорубку.

Отримане томатне пюре перелийте в глибоку каструлю, поставте на сильний вогонь. Всипте необхідну кількість солі та цукру. Перемішайте. Через 15 хвилин активного кипіння зніміть каструлю з вогню.

Щоб отримати чистий сік, необхідно протерти проварену томатну масу через дрібне сито. Після цього перелийте томатний сік назад в каструлю і прокип’ятіть протягом 5 хвилин.

Готовий напій розлийте по простерилізованій тарі, загорніть кришками.

Томатний сік через м’ясорубку з часником на зиму готовий! На виході з вказаної кількості помідор вийде приблизно 3 літри готового томатного соку.

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через м'ясорубку на зиму