Томатний сік через м’ясорубку з часником на зиму – смачний напій, який можна сміливо використовувати в приготуванні різних соусів і заправок. Солодкувато-пряний смак томатного соку з часником нікого не залишить байдужим! Любителі томатного соку зможуть оцінити цей напій за його незвичайний смак і аромат.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Часник – 2 головки
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування томатного соку через м’ясорубку з часником на зиму? Промиті помідори поріжте на кілька частин, щоб їх було зручно подрібнити в м’ясорубці.
Очистіть часник.
Пропустіть основні інгредієнти – помідори і часник – через м’ясорубку.
Отримане томатне пюре перелийте в глибоку каструлю, поставте на сильний вогонь. Всипте необхідну кількість солі та цукру. Перемішайте. Через 15 хвилин активного кипіння зніміть каструлю з вогню.
Щоб отримати чистий сік, необхідно протерти проварену томатну масу через дрібне сито. Після цього перелийте томатний сік назад в каструлю і прокип’ятіть протягом 5 хвилин.
Готовий напій розлийте по простерилізованій тарі, загорніть кришками.
Томатний сік через м’ясорубку з часником на зиму готовий! На виході з вказаної кількості помідор вийде приблизно 3 літри готового томатного соку.
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через м'ясорубку на зиму