Томатний сік приготувати в домашніх умовах дуже легко, для цього не потрібно багато часу. Перед вами рецепт приготування максимально натурального томатного соку на зиму – без використання солі. Єдиним інгредієнтом є помідори. Краще всього використовувати стиглі або перезрілі плоди, тоді сік вийде дуже смачним.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування томатного соку на зиму без солі? Помідори переберіть, ретельно промийте під проточною водою, розріжте на кілька частин.

нарізані помідори Подрібніть за допомогою м’ясорубки. В результаті з вказаної кількості помідор вийде близько 1 л соку.

Отриману томатну масу необхідно перелити в каструлю і поставити на вогонь. Варимо томатний сік протягом 20 хвилин, помішуючи його кожні 5-7 хвилин. Важливо не допустити пригорання.

Томатний сік відразу по готовності слід розлити по простерилизованным ємкостей і закатати. Кришки повинні бути простерилизованными. Остуджуємо заготівлю на зиму під теплим рушником, попередньо перевернувши банки догори дном. Це дозволить перевірити банки з соком на герметичність. Томатний сік на зиму без солі готовий!

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік без цукру Томатний сік у домашніх умовах