Любителі консервованих помідорів знають, що існує секретний інгредієнт, дозволяє розкрити смак і аромат помідорів. І цей інгредієнт – томатний сік. З ним готові помідори виходять насиченого кольору і смаку, міцними і соковитими. Цей рецепт обов’язково стане вашим улюбленим.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Томатний сік – 1 л
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати томати в томатному соку на зиму, приготуйте маринад для заливки помідорів. Для цього потрібно поставити на невеликий вогонь каструлю з томатним соком, довести його до кипіння. Додати до соку сіль, чорний перець горошком, проварити ще деякий час до повного розчинення солі.

Банки для закачування помідорів стерилізувати, кришки обдати окропом. Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику. Кожен помідор проткнути зубочисткою у плодоніжки, щоб вони не лопнули від гарячого соку. У підготовлені банки щільно укласти помідори.

Залити в банки томатний сік. Простерилізувати банки з помідорами в томатному соку у великій каструлі з водою близько 15 хвилин.

Отримати банки з води, закатати, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Коли помідори охолонуть, перенести банки в підвал або інше відповідне приміщення. Томати в томатному соку на зиму повністю готові!

Консервовані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку