Рецепт тіста для мантів до неподобства простий і тому – ідеальний. Ніяких особливих інгредієнтів: тільки борошно, яйце, сіль і вода. Важливо замісити туге, круте тісто, яке не буде липнути до – смачний рецепт приготування з фоторукам. Процес цей, треба сказати, непростий, оскільки вимагає чималих фізичних сил. Ідеально, якщо використовувати для замісу комбайн-тістоміс, це заощадить зусилля. Не менш важливо дати тісту відстоятися перед обробленням. Воно стане не тільки більш податливим в обігу, але і дозволить розкачати дуже тонко, залишаючись при цьому міцним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати тонке і міцне тісто для мантів? В широку миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо сіль. Окремо розбиваємо в іншу ємність яйце. Добре збовтуємо його виделкою і змішати з холодною водою температури.
В миску з борошном вливаємо яєчну суміш з водою, одночасно помішуємо утворюється масу.
Перемішуємо далі, поки тісто не стане оформлятися окремими шматками і заважати буде вже складно.
Переходимо на роботу руками. Викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її, щоб сформувався шар тіста, яке повністю увібрала в себе борошно. При необхідності підсипаємо більше борошна, тісто повинно перестати липнути до рук і стати тугим.
Потім формуємо з тіста гладкий кулю, загорнути його у харчову плівку або покласти в пакет. Прибираємо тісто в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього тісто розділяємо на кілька частин. Кожну частину тонко розкочуємо качалкою, нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти.
Смачного!