Для тих, хто любить солодку випічку і десерти різні прості, пропоную приготувати надзвичайно смачний торт «Монастирська хата». Процес приготування торта настільки легкий, що з ним впорається навіть юна господиня. Приготуйте на десерт будь святкове торжество, і ваші гості будуть в захваті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 26% – 600 гр.
  • Лаваш – 200 гр.
  • Вишня (без кісточок) – 300 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати торт Монастирська хата з лаваша? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування торта «Монастирська хата» з лаваша.

Займіться приготуванням крему. У глибоку ємність викладіть необхідну кількість жирної сметани. Скориставшись міксером, ретельно збийте сметану до пишного стану.

Поступово введіть згущене варене молоко, продовжуючи збивати крем міксером на малих обертах.

Збільшуючи швидкість міксера, ретельно збийте крем до однорідної гладкої консистенції.

Лист лаваша розділіть на кілька однакових прямокутних частин шириною 10-12 сантиметрів.

Вишню вимийте під водою, а потім обсушити і акуратно вийміть кісточки з допомогою спеціального пристосування або шпильки. Якщо використовуєте заморожену вишню, як я, попередньо розморозьте її і вийміть кісточки. З довгого лаваша викладіть в ряд підготовлену вишню. Акуратно сформуйте щільні трубочки.

Підготуйте форму, в якій будете збирати торт і застеліть її харчовою плівкою. На дно форми викладіть кілька столових ложок приготованого крему. Викладіть перший ряд трубочок.

Потім знову додайте декілька столових ложок крему. Рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки. Чергуючи трубочки з кремом, зберіть торт. Залишки крему розподіліть по торту, скориставшись силіконової лопаткою. Торт оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2-3 години для просочення.

Після закінчення часу вийміть торт з холодильника, зніміть харчову плівку і акуратно викладіть торт на блюдо для подачі.

Темний шоколад натріть на крупній тертці і присипте зверху торт.

Готовий торт з лаваша подавайте на стіл порційно з гарячим ароматним чаєм або кавою.

Насолоджуйтесь неймовірно красивим і апетитним десертом!

Торти