Консистенція шоколадного крему з какао виходить досить густий. Для цього до складу вводимо борошно і вершкове масло. Маса вдало підходить для прошарку коржів бісквітного торта – пористе тісто без праці вбирає частину крему. Також приготовлений крем можна використовувати в якості шоколадної пасти для бутербродів або млинчиків – це просто смачно! Щоб десертна маса вийшла повністю однорідною, без грудочок, в процесі приготування обов’язково використовуємо віночок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем для бісквітного торта з какао легко! У сотейнику або вогнетривкої мисці змішуємо сухі продукти: какао порошок, пшеничне борошно і цукровий пісок.

Розмішуємо інгредієнти віночком, щоб розбити всі сухі грудочки і рівномірно змішати продукти один з одним.

Молоко окремо перед змішуванням з сухими компонентами бажано прогріти до теплого стану. В цьому випадку воно легше прийме суху суміш і швидше з нею змішається – а це менше ймовірності утворення грудок. До речі, молоко можна використовувати будь-якої жирності, але чим вище відсоток вміст молочного жиру, тим насиченішим і смачніше виходить крем. Як варіант, можна додавати замість молока і вершки. Отже, вливаємо молоко в суху суміш, не забуваючи помішувати вінчиком – добиваємося отримання рідкої маси.

Ставимо сковороду на плиту і нагріваємо вміст до кипіння. Безперервно працюємо віночком, щоб всі грудочки розбивалися, а цукрові кристали повністю розчинилися. Маса може пригорати, тому намагаємося піднімати нижній шар у дна нагору під час помішування. Після закипання температуру плити підтримуємо мінімальної і варимо крем три-чотири хвилини, після чого додаємо в нього вершкове масло. Розмішуємо до розчинення і досягнення повної однорідності крему. Знімаємо з плити.

Готовий крем вже в гарячому стані густий і щільний. Після охолодження він буде тримати форму ще краще. Вкривати коржі торта кремом краще ледь теплим або кімнатної температури – так маса трохи вбереться в торт, а більша її частина сформує видиму прошарок.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для бісквітного торта Масляний крем для торта Торти Шоколадний крем для торта Шоколадний крем з молока і какао для торта