Пропоную скористатися чудовим рецептом смачного і корисного цільнозернового хліба з солодом, приготованого в хлібопічці. Хліб виходить м’яким всередині і хрустким зовні. Приготуйте, і ви назавжди забудете, що таке покупної хліб!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 450 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Молоко сухе – 2 ст. л.
  • Борошно цільнозернові – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Солод житній ферментований – 40 гр.

Процес приготування:

Готувати цільнозерновий хліб з солодом в хлібопічці легко! Відміряйте необхідну кількість житнього солоду.

Залийте заздалегідь підготовленої гарячою водою і гарненько перемішайте. Залиште набрякнути на 20 хвилин.

В чашу хлібопічки викладіть отриману масу. Просійте цільнозернове житнє борошно. Додайте цукровий пісок, сіль і сухе молоко. Всипте сухі дріжджі.

Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 3, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.

Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.

Закрийте кришку приладу. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть цільнозерновий хліб з солодом, наріжте на шматочки і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся корисної випічкою!

Житній хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Кенвуд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці