Пропоную скористатися чудовим рецептом смачного і корисного цільнозернового хліба з солодом, приготованого в хлібопічці. Хліб виходить м’яким всередині і хрустким зовні. Приготуйте, і ви назавжди забудете, що таке покупної хліб!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 450 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Молоко сухе – 2 ст. л.
- Борошно цільнозернові – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Солод житній ферментований – 40 гр.
Процес приготування:
Готувати цільнозерновий хліб з солодом в хлібопічці легко! Відміряйте необхідну кількість житнього солоду.
Залийте заздалегідь підготовленої гарячою водою і гарненько перемішайте. Залиште набрякнути на 20 хвилин.
В чашу хлібопічки викладіть отриману масу. Просійте цільнозернове житнє борошно. Додайте цукровий пісок, сіль і сухе молоко. Всипте сухі дріжджі.
Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 3, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
Закрийте кришку приладу. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть цільнозерновий хліб з солодом, наріжте на шматочки і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся корисної випічкою!
Житній хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Кенвуд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці