Рецепт призначений для любителів житнього хліба в хлібопічці Редмонд в домашніх умовах. Цікаво те, що не у кожної моделі хлібопічки Панасонік є програма для такого хліба, тому використовуємо більш популярного виробника. У цьому рецепті житній хліб випікається на програмі «Французький». Випічка займає 6 годин, але результат вас порадує. Хліб буде м’яким, пористим, добре пропеченим і з хрусткою, як у багета, скоринкою.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Житнє обдирне борошно – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • квасне Сусло – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати житній хліб в хлібопічці Редмонд в домашніх умовах. Спочатку підготуйте всі продукти для випічки житнього хліба.

Всі продукти укладайте в хлібопічку у зазначеному порядку, інакше вийде інший хліб. Відміряйте інгредієнти мірною ложечкою і на електронних вагах. Насипте в чашу цукор.

Потім насипте сухі дріжджі.

В будь-яку ємність налийте воду домашньої температури і розчиніть в ній квасне сусло.

Потім сусло перелийте в чашу.

Потім налийте в чашу соняшникову олію. Якщо вам не подобається масляниста текстура хліба, можете олія не додавати.

Відміряйте на вагах вказане в рецепті кількість житнього і пшеничного борошна.

Борошно просійте через сито відразу в чашу.

Таким чином на дні чаші будуть сухі інгредієнти, поверх їх вода з суслом і все покрите борошном.

Чашу з інгредієнтами помістіть в хлібопічку і закрийте кришку. Встановіть програму «Французький». Розмір буханки і колір скоринки на цій програмі встановлювати не треба. Час випічки буде встановлено за замовчуванням – 6 годин. Увімкніть кнопку «Старт/Стоп».

Після сигналу про закінчення програми спечену хлібину вийміть з чаші. Скоринка зверху іноді осідає, але це тільки єдиний мінус такого хліба. Буде добре повністю пропеченим і з хрусткою скоринкою.

Остудіть хліб на решітці і під рушником, а краще залиште його на ніч.

На ранок житній хліб з хлібопічки Панасонік можете нарізати на скибочки і подавати до столу.

Вдалою і смачної випічки!

Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці