Приготувати домашні цукати легко і просто. Вони виходять просто неперевершеними, смачними і корисними. Їх можна подати на десерт або додавати у каші або випічку! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування цукатів з гарбуза без варіння в духовці. Гарбуз промиваємо, розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння, потім зрізаємо з неї шкірку.

Тепер поріжемо м’якоть на квадратики приблизно 1 на 1 див.

Кладемо шматочки гарбуза в каструлю, засипаємо їх цукровим піском і залишаємо на 5-6 годин. За цей час їх гарбуза виділитися достатню кількість соку.

Додаємо лимонну кислоту, кукурудзяний крохмаль, мускатний горіх і корицю. Ставимо каструлю на вогонь і варимо, поки гарбуз не стане м’якою. На це піде від 5 до 15 хв., залежить від вашої плити, розмірів гарбуза і каструлю, в якій вона вариться. Також дуже важливо її не переварити.

Зливаємо сироп через друшляк в миску. Ставимо його на плиту і варимо після кипіння 7 хв.

Готовим сиропом заливаємо гарбуз і залишаємо до повного охолодження. Потім знову зливаємо і кип’ятимо сироп, заливаємо їх шматочки гарбуза і чекаємо, коли охолоне. Тепер зливаємо сироп. Гарбуз викладаємо на деко, на папір для запікання і відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку.

Висушуємо гарбуз 2-3 години. У прочиненій духовці. Готові цукати посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Гарбуз шматочками без шкірки запечена в духовці Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Шматочки гарбуза з цукром запечені в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці