Кожному хоч раз доводилося пробувати цукати. Такі солодощі можна зустріти в будь-якому супермаркеті. Однак, їх легко можна приготувати і в домашніх умовах. Пропонуємо вам спробувати варіант цукатів, приготованих з гарбуза.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок – 750 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування цукатів з гарбуза з цукром в духовці в домашніх умовах? Гарбуз очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння.

М’якоть гарбуза наріжте невеликими шматочками.

У каструлю влийте воду, поставте на вогонь і, коли вона закипить, покладіть туди гарбуз, варіть 7-10 хвилин.

Відкиньте гарбуз на друшляк і охолодіть її.

В каструлю всипте цукор, влийте воду, перемішайте і поставте на вогонь. доведіть сироп до кипіння.

У киплячий сироп покладіть гарбуз. Коли сироп закипить, зменшіть температуру до мінімальної і варіть 15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і залиште гарбуз на 10-15 годин.

Потім знову поставте каструлю на вогонь, проваріть гарбуз 10-15 хвилин, остудіть її і розкладіть на деку. Помістіть деко в духовку і сушіть їх протягом півгодини при температурі 40 градусів.

Після духовки скибочки гарбуза обваляйте в цукровій пудрі, знову помістіть в духовку на 30 хвилин. Готові цукати зберігайте в закритій скляній ємності.

Приємного апетиту!

Гарбуз запечений в духовці Гарбуз шматочками в цукрі запечена в духовці Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Шматочки гарбуза з цукром запечені в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці Як запекти гарбуз шматочками в духовці