Цукати – натуральне садкое ласощі, яке роблять з різних фруктів і овочів. Їх можна подавати до кави та чаю або використовувати для легкого перекусу протягом дня.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбуз – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Мед – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як почати готувати цукати з гарбуза з лимоном в духовці в домашніх умовах? М’якоть гарбуза наріжте кубиками зі сторонами по 1 сантиметру. Засипте гарбуз цукром і залишіть на ніч, щоб вона дала сік.
Вранці злийте сік з гарбуза. Лимон подрібніть блендером, додайте його в гарбузовий сік, покладіть мед і доведіть цю масу до кипіння.
В лимонно-гарбузовий сироп покладіть гарбуз, варіть на повільному вогні до загусання сиропу.
В результаті сироп випарується майже повністю.
Розкладіть гарбуз на пекарської папері та підсушіть її в духовці при температурі 40 градусів. Коли будуть готові цукати, обваляйте їх у цукровій пудрі і зберігайте в сухому місці в закритій ємності.
Приємного апетиту!
Гарбуз запечений в духовці Гарбуз шматочками без шкірки запечена в духовці Гарбуз шматочками в цукрі запечена в духовці Шматочки гарбуза з цукром запечені в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці