Це класичне узбецька страва. М’ясна начинка загортається в листкове тісто. Блюдо запікається в духовці, має апетитний рум’яний колір і хрустку скоринку.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Молоко сухе – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 – 150 гр.
  • Для начинки: –
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 6 головок
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування узбецького самси з м’ясом з листкового тіста? Змішайте борошно, сіль, цукор, сухе молоко, дріжджі, воду, рослинне масло і яйце. Замісіть м’яке еластичне тісто, скачайте його в колобок і залиште на 1,5 години в теплому місці. Для начинки змішайте фарш, подрібнену цибулю, сіль і перець мелений за смаком.

Масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Тісто розкачайте в тонкий пласт і змастіть його розтоплений вершковим маслом. Потім скрутіть тісто в щільний рулет. Тісто помістіть в холодильник на 1-1,5 години.

Потім охолоджене тісто розділіть на частини і тонко розкачайте.

На тісто викладіть начинку. Краї скріпіть в центрі так, щоб вийшли трикутні пиріжки.

Розкладіть заготовки на деку, духовку розігрійте до 180-190 градусів. Запікайте самсу 40-50 хвилин. Випічку трохи остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Тісто для самси