Це класичне узбецька страва. М’ясна начинка загортається в листкове тісто. Блюдо запікається в духовці, має апетитний рум’яний колір і хрустку скоринку.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 4,5 ст.
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Молоко сухе – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 100 – 150 гр.
- Для начинки: –
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування узбецького самси з м’ясом з листкового тіста? Змішайте борошно, сіль, цукор, сухе молоко, дріжджі, воду, рослинне масло і яйце. Замісіть м’яке еластичне тісто, скачайте його в колобок і залиште на 1,5 години в теплому місці. Для начинки змішайте фарш, подрібнену цибулю, сіль і перець мелений за смаком.
Масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Тісто розкачайте в тонкий пласт і змастіть його розтоплений вершковим маслом. Потім скрутіть тісто в щільний рулет. Тісто помістіть в холодильник на 1-1,5 години.
Потім охолоджене тісто розділіть на частини і тонко розкачайте.
На тісто викладіть начинку. Краї скріпіть в центрі так, щоб вийшли трикутні пиріжки.
Розкладіть заготовки на деку, духовку розігрійте до 180-190 градусів. Запікайте самсу 40-50 хвилин. Випічку трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Тісто для самси