Пропонуємо приготувати узбецький плов в мультиварці. Традиційно таке блюдо готується в казані, але в мульти-чаші виходить також смачно. Крім того, жир під час смаження не розбризкується – кухня залишається чистою. Натуральні соки з м’яса і овочів при готуванні не випаровуються, а просочують крупу – насичений смак плову забезпечений.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 500 гр.
- Баранина – 500 гр.
- Морква – 400 гр.
- Сало курдючне – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Часник – 1 шт.
- Барбарис – 0.5 ст. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати узбецький плов з бараниною в мультиварці, мультиварку включаємо в режимі «Випічка» і виставляємо сорок п’ять хвилин. Курдючне сало ріжемо на дрібні кубики і висипаємо їх у вже розігріту чашу. Обсмажуємо шматочки сала до рум’яного кольору. Сало виділить жир, на ньому і будемо готувати зірвак – попередню засмажку з овочів і м’яса для плову.
Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі бруски. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкільця. Закладаємо в чашу підготовлені цибулю з морквою.
Закриваємо кришкою і готуємо овочі до м’якості – на це піде сім-десять хвилин.
Баранину обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо м’ясо до овочів в чашу, перемішуємо і закриваємо кришку. Готуємо до закінчення заданої програми. Періодично прилад відкриваємо і перемішуємо вміст, щоб не пригоріло.
Коли програма закінчиться, додаємо до м’яса і овочів сіль за смаком, барбарис, зіру і коріандр, перемішуємо.
Паралельно готуємо рис. Промиваємо його кілька разів, поки вода не буде повністю прозорою.
Викладаємо поверх зірвака підготовлений рис, вирівнюємо його в рівний шар, не змішуючи з засмажкою.
Заливаємо такою кількістю гарячої води, щоб покрити рис на два сантиметри. Головку часнику трьом в руках, знімаючи верхній лушпиння, але не розділяючи на часточки. Викладаємо головку часнику поверх рису і вдавлюємо її всередину. Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Рис розсипчастий» на тридцять п’ять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу мультиварку відключаємо, даємо плову постояти під кришкою п’ять-десять хвилин. Потім відкриваємо кришку і перемішуємо рис з м’ясом і овочами. Розкладаємо плов по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Плов в мультиварці Плов в мультиварці Поларіс Плов з баранини з рисом Плов з м'ясом в мультиварці Плов з часником Узбецький плов з куркою