Плов з куркою і томатною пастою простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Яскравий смак домашнього плову з куркою додасть томатна паста. Блюдо вийде соковитим і поживним. Ідеальне рішення для дружнього сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Курка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 60 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з куркою і томатною пастою легко! Промиваємо куряче м’ясо і нарізаємо його невеликими кубиками.

Подрібнюємо цибулю. Морква ріжемо будь-яким зручним способом на невеликі шматочки.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут шматочки м’яса до яскравого рум’янцю.

Додаємо цибулю з морквою і тушкуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.

Посипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком.

Додаємо подрібнену зелень і томатну пасту.

Розмішуємо інгредієнти і тушкуємо їх 1-2 хвилини.

Далі додаємо промитий рис. Кладемо сюди ж очищені зубчики часнику.

Повністю заливаємо вміст холодною водою.

Готуємо страву на слабкому вогні під кришкою. Не розмішуємо.

Приготування займе близько 30 хвилин. Коли вся вода випарується, вимикаємо плиту.

Розмішуємо вміст і даємо йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

Ароматний плов з куркою готовий. Ділимо його на порції і подаємо до столу!

Плов без цибулі Плов з куркою і часником Плов з м'ясом Плов з часником Плов у воці Розсипчастий плов з куркою