Узбецький плов з свинини в каструлі виходить пряним і поживним, тим більше його можна приготувати на плиті без зайвих клопотів. Здивуйте рідних цікавим приготуванням і яскравим смаком готового продукту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 1 кг
- Рис пропарений – 3 склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 5 шт.
- Часник – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Зіра – 1 ст. л.
- Барбарис – 1 ст. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Готувати узбецький плов з свинини в каструлі легко! В першу чергу заливаємо рис холодною водою, після промиваємо його.
Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Моркву розбираємо невеликими брусочками.
Промиваємо свинину. Ділимо її на кубики невеликого розміру.
Нагріваємо каструлю і вливаємо в неї рослинне масло. Сюди опускаємо цибулю і тушкуємо кілька хвилин.
Додаємо до цибулі шматочки м’яса. Тушкуємо ще 5-7 хвилин.
Далі додаємо моркву.
Посипаємо блюдо сіллю, куркумою, зірою і барбарисом. Розмішуємо.
Заливаємо пряну масу склянкою окропу. Викладаємо головки часнику.
Рівним шаром промитий рис кладемо.
Заливаємо інгредієнти водою.
Тримаємо блюдо 30 хвилин на слабкому вогні. Можна перевіряти готовність, роблячи невеликі отвори. В кінці приготування в них не повинно накопичуватися води.
Ароматний узбецький плов розмішуємо і наполягаємо без вогню ще 10-15 хвилин.
Готово! Можна розкладати по тарілках і подавати до столу!
Плов без моркви Плов без цибулі Плов з барбарисом Плов з барбарисом і зірою Плов з пропаренным рисом Плов з часником Плов зі свининою в каструлі Узбецький плов зі свининою