Узбецький плов з свинини в каструлі виходить пряним і поживним, тим більше його можна приготувати на плиті без зайвих клопотів. Здивуйте рідних цікавим приготуванням і яскравим смаком готового продукту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Рис пропарений – 3 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 5 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Готувати узбецький плов з свинини в каструлі легко! В першу чергу заливаємо рис холодною водою, після промиваємо його.

Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Моркву розбираємо невеликими брусочками.

Промиваємо свинину. Ділимо її на кубики невеликого розміру.

Нагріваємо каструлю і вливаємо в неї рослинне масло. Сюди опускаємо цибулю і тушкуємо кілька хвилин.

Додаємо до цибулі шматочки м’яса. Тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Далі додаємо моркву.

Посипаємо блюдо сіллю, куркумою, зірою і барбарисом. Розмішуємо.

Заливаємо пряну масу склянкою окропу. Викладаємо головки часнику.

Рівним шаром промитий рис кладемо.

Заливаємо інгредієнти водою.

Тримаємо блюдо 30 хвилин на слабкому вогні. Можна перевіряти готовність, роблячи невеликі отвори. В кінці приготування в них не повинно накопичуватися води.

Ароматний узбецький плов розмішуємо і наполягаємо без вогню ще 10-15 хвилин.

Готово! Можна розкладати по тарілках і подавати до столу!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов з барбарисом Плов з барбарисом і зірою Плов з пропаренным рисом Плов з часником Плов зі свининою в каструлі Узбецький плов зі свининою