За цим рецептом ви легко зможете приготувати в мультиварці смачний плов з яловичиною і ароматними спеціями. Блюдо виходить точнісінько як справжній узбецький плов, приготовлений за всіма традиціями в казані.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Рис Девзира – 300 гр.
  • Масло соняшникове – 80 мл
  • Барбарис – 2 ч. л.
  • Зіра – 0,3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Рецепт узбецького плову з яловичиною в мультиварці простий у приготуванні! Яловичину помийте і наріжте великими шматками.

Овочі очистіть і промийте. Цибулю наріжте кубиками, моркву – соломкою.

Рис промивають проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.

В чашу мультиварки влийте рослинне масло, викладіть яловичину і активуйте режим «Смаження». Смажте яловичину до утворення рум’яної скоринки.

Після цього додайте в чашу овочі, продовжуйте смажити 5 хвилин. Далі всипте сушений барбарис, зіру, чорний перець і сіль, смажте ще 5-7 хвилин.

Після цього додайте до зажарки очищені зубчики часнику і рівномірним шаром розподілите промитий рис.

В чашу влийте гарячу воду, щоб вона перевищувала шар рису на 1,5-2 сантиметри. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Плов», поставте таймер на 50 хвилин. Після звукового сигналу залиште встановіть режим «Підігрів» на 10 хвилин.

Після цього перемішайте плов і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Плов в мультиварці Плов з барбарисом і зірою Плов з м'ясом в мультиварці Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною в мультиварці Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд Узбецький плов Узбецький плов в мультиварці