Знамените узбецька страва – плов з яловичиною можна приготувати на сковороді в домашніх умовах. Доповніть це ситне і смачне блюдо зеленню і свіжими овочами і у вас вийде збалансований обід на всю родину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Рис білий – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Зіра – 1 ст. л.
- Барбарис – 1 ст. л.
- Куркума – 1 ст. л.
- Часник – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати узбецький плов з яловичини на сковороді просто! Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Очищену моркву наріжте соломкою.
Яловичину помийте, промокніть паперовими рушниками, нарізати на кубики середньої величини.
Обсмажте на сковороді цибулю до золотистого кольору, потім викладіть м’ясо і моркву.
Смажте всі разом 10-15 хвилин.
Коли овочі стануть м’якими і м’ясо покриється рум’яною скоринкою, додайте в зажарку барбарис, зіру, куркуму, перець, сіль і часник.
Влийте воду, доведіть її до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо півгодини під закритою кришкою.
Рис промийте кілька разів.
Через півгодини викладіть його в сковороду, додайте гарячої води, щоб вона повністю покрила крупу.
Доведіть плов до кипіння на сильному вогні, потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні.
Коли майже вся вода вбереться, спробуйте плов на сіль, при необхідності посоліть і продовжуйте готувати ще 20-30 хвилин.
Готовий плов з яловичиною перемішайте і подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Плов Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Узбецький плов Узбецький плов з яловичиною