Вак біляш з фаршем і картоплею – приголомшливо смачне і апетитне блюдо. Соковита і ситна закуска підійде як для звичайної вечері, так і для святкового столу. Її дуже легко готувати, а смак подобається всім!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 пакета
  • Вода – 50 мл
  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати вак біляш з фаршем і картоплею в духовці. Просіваємо борошно через ситечко, щоб наповнити її повітрям.

Вершкове масло потрібно трохи розм’якшити при кімнатній температурі, розрізати на шматочки і додати до борошна. Добре розтираємо до дрібної крихти.

Додаємо жовток, розпушувач, сіль і воду. Замішуємо однорідне, еластичне тісто. Ставимо в холодильник на півгодини.

Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими квадратиками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і також ріжемо його кубиками.

Додаємо цибулю і картоплю в фарш, заправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Розмішуємо начинку.

З тіста формуємо кілька шматочків однакового розміру.

Тепер розгортаємо кожен шматочок в круглий коржик.

У центр неї кладемо начинку.

Піднімаємо краю і трохи їх прищипываем, щоб начинка трималася всередині.

На деко кладемо пергамент для запікання і викладаємо біляші.

Відправляємо їх у духовку на 40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного аппетита!

Беляши Біляші без дріжджів Біляші в духовці Вак-беляши