Вак біляш з фаршем і картоплею – приголомшливо смачне і апетитне блюдо. Соковита і ситна закуска підійде як для звичайної вечері, так і для святкового столу. Її дуже легко готувати, а смак подобається всім!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 140 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 2 пакета
- Вода – 50 мл
- Картопля – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати вак біляш з фаршем і картоплею в духовці. Просіваємо борошно через ситечко, щоб наповнити її повітрям.
Вершкове масло потрібно трохи розм’якшити при кімнатній температурі, розрізати на шматочки і додати до борошна. Добре розтираємо до дрібної крихти.
Додаємо жовток, розпушувач, сіль і воду. Замішуємо однорідне, еластичне тісто. Ставимо в холодильник на півгодини.
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими квадратиками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і також ріжемо його кубиками.
Додаємо цибулю і картоплю в фарш, заправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Розмішуємо начинку.
З тіста формуємо кілька шматочків однакового розміру.
Тепер розгортаємо кожен шматочок в круглий коржик.
У центр неї кладемо начинку.
Піднімаємо краю і трохи їх прищипываем, щоб начинка трималася всередині.
На деко кладемо пергамент для запікання і викладаємо біляші.
Відправляємо їх у духовку на 40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного аппетита!
Беляши Біляші без дріжджів Біляші в духовці Вак-беляши