Сьогодні я хочу поділитися рецептом прекрасною домашньої випічки, яку можна приготувати як на святкове торжество, так і будь сімейне застілля. Ароматні й соковиті вак біляші з м’ясом і картоплею, приготовані в духовці, нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 140 гр.
- Вода – 50 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Картопля – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати вак біляші з м’ясом і картоплею в духовці. Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Просійте необхідну кількість пшеничного борошна і розітріть в крихту. В отриману масу додайте розпушувач, яєчні жовтки, сіль і холодну воду. Замісіть м’яке еластичне тісто. Скачайте в велику кулю і помістіть в холодильник.
Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Додайте до картоплі, потім викладіть м’ясний фарш. Додайте сіль, чорний мелений перець, зіру за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
Охолоджене тісто розділіть на невеликі однакові частини.
Кожну частину розкачайте в коло.
У центр кожного коржика помітите начинку.
Заліпіть краю таким чином, щоб у центрі отвір.
Так зліпіть всі вак біляші, а потім викладіть на деко, застелений пекарської папером. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте вак біляші 40-45 хвилин. Готові вак біляші вийміть з духовки.
Трохи остудіть ароматну випічку, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фарша Біляші на воді