Ледачі біляші відносяться до категорії страв «просто, швидко, смачно». Класичні біляші вимагають багато часу, а його часто не вистачає. По суті, ледачі біляші – це товсті оладки з м’ясним фаршем і цибулею. Форма інша, а смак близький до класичного.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Кефір – 2 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати ліниві біляші на молоці? В окремий посуд налийте кефір і підігрійте його на плиті або в мікрохвильовій печі до 30°С.

Цибулину і зубки часнику почистіть від лушпиння і подрібніть в блендері.

В інший посуд покладіть м’ясний фарш, перекладіть до нього подрібнені цибулю і часник і по своєму смаку насипте сіль і чорний перець.

Рукою фарш ретельно вимісіть.

В посуд для замішування тіста перелийте теплий кефір.

До кефіру по черзі насипте соду і розмішайте, сіль і розмішайте і потім цукор і ще раз розмішайте. Цю суміш залиште на кілька хвилин.

Сода за ці хвилини вступить в реакцію з кефіром і суміш стане повітряної.

Потім в цю повітряну суміш ложкою насипайте просіяне борошно і відразу добре перемішуйте. В результаті у вас повинно вийти однорідне тісто консистенції густої сметани.

замішане тісто перекладіть підготовлений фарш. Співвідношення тіста і фаршу, щоб біляші вийшли смачними, повинно бути 1:1. Тісто з фаршем добре перемішайте.

В сковорідку налийте на 1 см олію і добре розігрійте.

В масло покладіть невеликий шматочок тесту. Якщо масло при цьому закипить, значить, воно досить розпалилися і можна смажити біляші.

Столовою ложкою викладайте на сковорідку ледачі біляші, розмір і форму їх визначаючи на власний розсуд.

Обсмажуйте біляші на середньому вогні і на обох боків до рум’яного кольору. Трохи зусиль і часу – і ваші ледачі біляші готові.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші на кефірі без дріжджів Ледачі біляші Ледачі біляші на кефірі з фаршем