Пропонуємо рецепт густого джему з аличі з желатином, який тримає форму і не розтікається. До того ж, таке варення вариться досить швидко. Два важливих моменти: по-перше, до плодів додаємо желатин, по-друге, для варіння використовуємо сковороду. Ці пункти і забезпечують швидке приготування густого джему.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Жовта алича – 1 кг
- Червона алича – 700 гр.
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з аличі з желатином, аличу моєму, дефектні примірники видаляємо.
В даному випадку використовували плоди різних кольорів, але це принципового значення не має.
Кожну аличу розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Укладаємо очищену м’якоть в товстостінну сковороду або широкий таз.
При варінні в широкому посуді площа випаровування більше і десерт готується швидше.
Засипаємо аличу зазначеною кількістю цукрового піску.
Беремо пачку желатину – згодиться як швидкорозчинний, так і звичайний.
Висипаємо поверх цукру і аличі.
Залишаємо на годину при кімнатній температурі. Після закінчення зазначеного часу алича виділить сік. Ставимо сковороду на плиту і перемішуємо плоди з цукром і желатином.
Доводимо вміст до повного розчинення цукру і до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем протягом двадцяти п’яти – тридцяти п’яти хвилин.
Не забуваємо періодично помішувати.
Готове варення знімаємо з плити – воно стає густим, а при охолодженні добре тримає на собі ложку.
Фасуємо гарячий джем по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Стерилізувати тару можна будь-яким доступним способом. Зручно робити це в мікрохвильовці, попередньо наливши в банки трохи води – не більше 50 мілілітрів. Однієї хвилини стерилізації буде достатньо.
Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного аппетита!
Джеми Повидло