Хочу поділитися своїм відкриттям неймовірно смачного і ароматного варення з білої черешні. Процес приготування дуже простий і швидкий. Процес ускладнює лише те, що потрібно витягти кісточки з черешні. Вага білої черешні в рецепті вказаний вже без кісточок.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Черешня біла (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Волоський горіх – 200 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з білої черешні? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з білої черешні. Черешню білу переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. За допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки.
Волоські горішки поломайте на більш дрібні шматочки, очищену від кісточок черешню білу нафаршируйте шматочками волоського горіха. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном.
Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску і влийте питну воду.
Лимон ретельно вимийте, розріжте на чотири частини, видаліть кісточки, наріжте тонкими скибочками і викладіть до ягід. Ретельно перемішайте.
Поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, варіть 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть. Процес варіння повторіть 3-4 рази.
Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими. З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з білої черешні закрутіть стерильними кришками, залиште до повного охолодження, перемістіть їх у темне місце. А потім спробуйте частування.
Приємного насолоди!
Варення з білої черешні Варення з білої черешні без кісточок Варення з жовтої черешні Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з лимоном Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму