Варення з білої черешні з желатином – ідеальний варіант для любителів негустого ніжного варення. Процес приготування цих ласощів займемо у вас зовсім небагато часу. Оскільки біла черешня сама по собі є дуже солодкою ягодою, то на півкілограма такої ягоди потрібно використовувати лише двісті грамів цукру. В іншому випадку ваше ласощі може вийти приторно-солодким.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Черешня біла – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 250 мл
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з білої черешні з желатином? Ретельно промиваємо черешню. Видаляємо з неї кісточки.
Викладаємо черешню в каструлю з товстим дном, туди ж виливаємо воду і висипаємо цукор. Після того, як маса закипить, її необхідно потримати на вогні протягом п’яти хвилин на повільному вогні.
Дві столові ложки желатину висипаємо в окрему невелику ємність, заливаємо крутим окропом і чекаємо, поки желатин не набубнявіє. Після цього відправляємо желатин на повільний вогонь до повного розчинення желатину.
Переливаємо розчинений желатин в каструлю з черешнею. Як тільки маса почне вирувати, знімаємо її з вогню. Залишиться варення розлити в чисті сухі банки, закупоривши кришками.
Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні Варення з черешні Варення з черешні без кісточок