Якщо ви шукаєте незвичайний спосіб приготування варення з черешні, то цей рецепт саме для вас! Додати в варення лимона і апельсина дозволяє добитися яскравого і вираженого смаку. Внесення цитрусової нотки не тільки відтіняє солодкість, але і робить смак ласощів унікальним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Черешня – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з черешні з лимоном і апельсином? Черешню промиваємо і видаляємо всі кісточки.

Засипаємо ягоди цукровим піском, перемішуємо і залишаємо на ніч, щоб черешня пустила сік.

Апельсин і лимон помістіть в каструлю, залийте їх водою і поставте на вогонь. Проваріть цитруси 15 хвилин. Ця дія дозволяє зменшити гіркоту, але при цьому зберігаються смакові якості лимона і апельсина.

Ємність з черешнею ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо після цього ще протягом 15 хвилин. Потім вимикаємо газ і даємо ягодам охолонути (2 години). Після охолодження ставимо ягідну масу знову на вогонь і також варимо протягом 15 хвилин. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо пару годин.

Апельсин і лимон разом з цедрою подрібніть в пюре за допомогою блендера. Додайте отриману суміш цитрусових в варення, перемішайте і проваріть втретє протягом 20 хвилин.

Готове варення в гарячому вигляді розлийте по підготовленим ємкостей, герметично закрийте кришками і відправте остигати в перевернутому вигляді під ковдрою. На тривале зберігання перемістіть остигле варення з черешні з лимоном і апельсином у прохолодне місце.

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму