З черешні і фундука виходить дуже незвичайна вишукана домашня солодкість. Потрібно трохи часу для того, щоб видалити з ягід кісточки і настояти варення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Черешня (круная) – 1000 гр.
- Фундук (дрібна) – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
- Ваніль – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати варення з черешні з фундуком легко! У ягід черешні відірвіть хвостики, помийте ягоди, перекладіть їх у друшляк, щоб стекла вода. Видаліть кісточки з ягід.
Якщо у вас великі ядра фундука, розділіть їх навпіл, трохи обсмажте або просушіть в духовці.
Замість кісточок вкладіть у черешню горіхи.
В каструлю всипте цукор, влийте воду і покладіть стручок ванілі. Варіть сироп на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додайте ягоди в сироп, акуратно перемішуючи, доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин і вимкніть плиту. Залиште варення на 3 години, потім повторіть всю процедуру ще 2 рази.
Лимон помийте і наріжте тонкими часточками. Під час останньої варіння додайте варення лимон. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх. Закачування переверніть догори дном, накрийте теплою ковдрою і почекайте, поки вони повністю охолонуть, потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варення з черешні п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму