Ароматне варення з соковитою черешні виходить густим за допомогою желфикса. Такі ласощі можна намазувати на білий хліб або просто подавати до чаю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Черешня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Желфикс – 25 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з черешні з желфиксом, перебираємо черешню. Для приготування слід використовувати стиглі і неушкоджені ягоди. Потім їх гарненько промиваємо і звільняємо від кісточок. Це можна зробити за допомогою зубочистки або шпильки для волосся.

Очищені ягоди перешкодимо в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо до рівномірного розподілу останнього інгредієнта.

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на слабкому вогні 20 хвилин. Не забуваємо регулярно перемішувати.

Після готування в варення можна подрібнити в блендері або перетерти. На цьому ж етапі додаємо желфикс. Після перемішуємо і ставимо ласощі знову на повільний вогонь, але вже на 20 хвилин. Готово!

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Черешня на зиму