Це варення – п’ятихвилинка, не вимагає знімати ягоди з гілок, будемо готувати разом з ним. Є переконання, що в них містяться вітаміни, так і менше часу піде на підготовку смородини.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Як приготувати варення з червоної смородини з гілочками? Із зібраної стиглої ягоди приберіть листя і добре промийте разом з гілочками.

Викладіть ягоди в друшляк, щоб стекла вода.

Перекладіть смородину в каструлю з товстим дном і поставте на малий вогонь, щоб ягода повільно пускала сік. Якщо смородина сік пускає жадібно, і ягода суховата – додайте воду. Закип’ятіть варення, прибираючи піну з поверхні, і поваріть 5 хвилин.

Протріть ягоди через сито, для зручності скористайтесь толкачиком для картоплі або ложкою.

ще гаряче пюре всипте цукор і ретельно перемішайте. Поставте таз на вогонь і закип’ятити. Помішуючи, варіть 1 хвилину, щоб цукор розчинився в масі.

варення Розкладіть по підготовленим сухим стерильним банкам і закатайте. Банки накрийте рушником і залиште до абсолютного остигання.

Приємного чаювання!

Варення Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Червона смородина на зиму