Черешня – це щільна солодка ягода, нагадує вишню. Але, на відміну від останньої, вона світлішим за кольором, солодший і щільніше по структурі. З цієї ягоди виходить абсолютно чарівне на смак варення, ніжне, солодке і смачне. Якщо є така можливість, то варто приділити трохи часу заготівлі цього варення до зимового сезону.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з черешні без кісточок. Зберіть стиглу ароматну черешню і акуратно промийте і переберіть ягідки. Ви повинні видалити з кожного плоду кісточки, а також вибрати всі листочки і плодоніжки. Чистий ягоду складіть в миску або каструлю для варива.

Ягідки в ємності для варіння пересипте цукровим піском в співвідношенні 1 до 1. Цукру і ягід потрібно брати порівну, що спрощує розрахунки для варіння. Миску з ягодами і цукром залиште на ніч або мінімум на п’ять-шість годин під марлею в холодильнику.

на Ранок поставте каструлю з черешнею в цукрі на плиту і починайте варити варення. Воно має закипіти, а потім протягом п’яти хвилин варитися на повільному вогні. Обов’язково перемішуйте варення в процесі варіння. Дозвольте варенню повністю охолонути після варіння.

Після того як відварювання черешневого варення ви спробуйте ще двічі, не пропускаючи момент охолодження, розподіліть заготовку по стерильним банкам і герметично закрийте кришками (гвинтовими або під закатку).

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варення з черешні п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму