Особливість цього рецепта полягає в спеціях, тому таке варення сподобається любителям пряних десертів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Ваніль – 0.5 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Кардамон – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з кавунових кірок по-вірменськи? Спочатку підготуйте кавунові кірки. Промийте їх під проточною водою і зріжте залишки рожевої м’якоті і жорстку зелену шкірку.
Наріжте частину кірки невеликими кубиками. Для краси можете скористатися фігурними ножами, якщо такі у вас є.
Соду розведіть в теплій воді і замочіть в отриманому розчині кірки. Витримайте їх в ньому кілька годин, потім промийте під проточною водою.
засипте В каструлю половину від загального обсягу цукру і залийте 3 склянками води. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть на середньому вогні до легкого загустіння. В отриманий сироп додайте кавунові кірки і перемішайте.
Варіть суміш 5-10 хвилин, після чого залиште до повного охолодження, зазвичай це займає кілька годин. Потім варення необхідно знову довести до кипіння і варити 10 хвилин, регулярно помішуючи. Після, залишити остигати і настоюватися ще на 8-10 годин, потім закип’ятити в третій раз. При цьому додайте спеції, сік і цедру лимона, ретельно все перемішайте і варіть в загальній складності 10 хвилин. Потім розкладіть по банках, якщо хочете зберегти таке варення до зими – загорніть під ключ.
Смачного!