Незважаючи на те, що кульбабки – це звичайна рослина, яка може зустрітися на кожному кроці, з нього виходить дуже смачне і корисне варення. Кращий час для збору квітів – травень і червень.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мед (травневий) – 250 – 300 гр.
  • Квіти кульбаб – 100 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з кульбаби з медом просто! Квіти кульбаби відокремте від зеленого листя і стебел.

Залийте квіти водою у співвідношенні 1 до 1. Поставте на плиту і проварити 5-10 хвилин з моменту кипіння.

Зачекайте поки квіти охолонуть, потім подрібніть їх блендером або пропустіть через м’ясорубку.

Змішайте квіткову масу з медом і перелийте її в скляну банку. Банку щільно закрийте і залиште на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з одуванчиков Варенье