Пропоную приготувати смачне варення з кизилу без води. Ароматне кизилове варення без кісточок має густу консистенцію і добре тримає форму без додаткових загусників. Варення можна використовувати для начинки домашньої випічки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кизилу без води? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з кизилу без води. Кизил переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлені ягоди помістіть в ємність, у якій будете варити варення.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Ретельно перемішайте, а потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 30-40 хвилин. Гарячу масу акуратно перетріть через сито, кісточки і шкірку викиньте. Отриману однорідну масу викладіть назад у ємність, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Ополоником акуратно розкладіть гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням з кизилу закрутіть стерильними закручуються кришками або закрити капроновими кришками і повністю остудіть. Після повного охолодження переметите банки в темне прохолодне місце на зберігання. Кизилове варення має неймовірний смак і аромат.

Приємного насолоди!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою Кизил на зиму