Варення з луговий полуниць на зиму – це по-справжньому королівська ласощі! Лугова полуниця володіє неймовірним запашним ароматом і багата корисними вітамінами. А тому не полінуйтеся запастися кількома баночками цього солодкого делікатесу. Ваші домашні будуть у захваті!

Густе варення з луговий полуниць на зиму

Густе варення з луговий полуниці – одна з найпопулярніших домашніх заготовок на зиму! Його можна подавати до чаю, використовувати як начинку для випічки або додавати до морозива. Смак від цього стане тільки яскравіше. Таке ласощі – справжня смакота!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Готувати смачні рецепти варення з луговий полуниць на зиму просто! Підготуємо нашу лугову полуницю, даємо їй трохи підсохнути і очистимо від «хвостиків».

Коли всі перебрані ягоди, промиваємо їх і даємо всій воді стекти.

Тепер засипаємо цукром полуницю, перемішуємо і даємо настоятися кілька годин (можна залишити на ніч), щоб вона пустила власний сік.

Варити варення будемо в два етапи. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння, після цього проварюємо ще 5 хв. Піну, яка буде утворюватися під час варіння, потрібно зняти.

Тепер вимикаємо плиту і даємо варенню трохи охолонути, а потім повторюємо процедуру варення ще раз. Не забуваючи періодично перемішувати варення.

Банки для закачування попередньо стерилізуємо. Розливаємо варення, зверху посипаємо цукром, і закатуємо кришечками. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з луговий полуниці з чашолистками на зиму

Варення з луговий полуниці можна готувати разом з чашолистками. Вони відмінно підкреслять смак диких ягід і подарують справжній літній аромат. Чаювання з таким ласощами заряджає позитивом на весь день!

Порції: 4

Час готування: 10 годин

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Ягоди – 1 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ми будемо готувати наше варення на сиропі. Для цього в каструлі змішуємо воду і цукор і на невеликому вогні варимо до повного розчинення цукру.

Крок 2. Сироп довести до кипіння. При цьому постійно помішуємо, щоб не пригорав. Тепер готовий сироп проціджують через марлю, щоб позбутися від непотрібних домішок. Відправляємо сироп назад в каструлю.

Крок 3. Ягоди просто промиваємо, не видаляючи чашолистки. Даємо їм трохи обсохнути і додаємо до сиропу. Залишаємо їх на кілька годин, а краще всього на ніч. Так ягоди добре просочаться і виділять більше соку.

Крок 4. Після цього ставимо каструлю на вогонь і кип’ятимо. Знову знімаємо варення з вогню і охолоджуємо. Повторюємо кип’ятіння 3 рази і варимо 5 хв.

Крок 5. Щоб перевірити, чи готове варення, візьмемо ложкою трохи сиропу і капніть на тарілку, якщо воно не розтікається, значить, варення готове і можна знімати з вогню.

Крок 6. Розливаємо готове варення і закатуємо.

Порада: Щоб варення точно не зіпсувалося, можна вирізати кружок пергаментного паперу і змочити його в горілці. Такий гурток кладемо на варення, а потім зафарбовуємо кришкою.

Приємного апетиту!

Варення з луговий полуниці з цільними ягодами

Варення з луговий полуниці з цільними ягодами – це рецепт дуже смачного і ароматного ласощі. Секрет свіжих ягід в правильному процесі приготування і часу варіння. Таке варення можна не тільки подавати як добавку, але і просто насолоджуватися соковитими ягодами під час чаювання!

Порції: 10

Час готування: 6-7 годин

Склад:

  • Лугова полуниця – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо ягоду до варіння. Для цього перебираємо, видаляємо плодоніжки і промиваємо лугову полуницю.

Крок 2. Засипаємо цукром полуницю і залишаємо на 5-6 годин.

Крок 3. Тепер ставимо ягоди на плиту і даємо закипіти. Перемішувати не потрібно, щоб не пошкодити ягоди. Каструлю будемо періодично струшувати, щоб не пригоріло.

Крок 4. Коли маса закипить, додаємо цукор і варимо ще 10 хв.

Крок 5. Знімаємо з плити і залишаємо на 8 годин.

Крок 6. Тепер знову ставимо на плиту, кип’ятимо і проварюємо 10 хв.

Крок 7. Повторюємо процедуру: знімаємо і даємо настоятися, поки варення не охолодитися, ставимо на плиту до кипіння і проварюємо 5 хв.

Крок 8. Тепер цукор повністю розчинився, наше варення готове і його можна закочувати!

Приємного апетиту!

Запашне варення п’ятихвилинка з лісової полуниці

Варення п’ятихвилинка з лісової полуниці – це неймовірно смачне ласощі, яке дуже просто приготувати! Таке варення не вимагає тривалої варіння, а значить, ягоди зберігають більше корисних речовин. Чаювання з таким ласощами – одне задоволення!

Порції: 2

Час готування: 15-20 хв.

Інгредієнти:

  • Лугова полуниця – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуємо ягоди. Їх треба перебрати, видалити чашолистки і промити в друшляку.

Крок 2. Даємо ягодам просохнути.

Крок 3. Тепер засипаємо ягоди цукровим піском і залишаємо на ніч. За цей час ягоди добре просочаться і виділять достатню кількість соку.

Крок 4. Ставимо ягоди на вогонь і чекаємо, поки маса почне кипіти.

Крок 5. Зменшуємо вогонь і кип’ятимо протягом 5 хв.

Крок 6. Знімаємо каструлю з вогню і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Закатуємо варення в стерилізовані баночки і відправляємо на полицю.

Приємного апетиту!

Варення з луговий полуниці без варіння

Варення з луговий полуниці без варіння – один з найбільш простих і швидких в приготуванні рецептів. Холодний спосіб заготівлі дозволяє не тільки зекономити час, але і зберегти всі корисні властивості цієї неймовірної ягоди. Варення виходить дуже корисним і шалено смачним!

Порції: 4

Час готування: 10-15 хв.

Склад:

  • Лугова полуниця – 1,1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди, промиваємо їх в друшляку, даємо злегка обсохнути і викладаємо в чашу для блендера.

Крок 2. Туди ж відправляємо цукор.

Крок 3. Подрібнюємо продукти до однорідної кашоподібної маси.

Крок 4. Готове варення відправляємо в баночки.

Крок 5. Зверху варення в кожну засипаємо невеликий шар цукру, щоб варення не забродило.

Крок 6. Тепер можна закочувати пластиковими або металевими кришками.

Порада: Зберігати таке варення обов’язково в холодному місці (відмінно підійдуть льох або холодильник)

Приємного апетиту!

Новости