Варення з пелюсток троянд – це неймовірно ароматне варення з ніжною текстурою, яке є делікатесом. Адже таке ласощі ви не купите в магазині, його необхідно приготувати своїми руками в домашніх умовах. У нашому рецепті ми використовували як можна менше рідини, щоб не розбавляти натуральний сік з пелюсток троянд, який виділився при перетиранні пелюсток руками. Лимонний сік, який ми додамо в процесі приготування, додасть варенню приємну кислинку і доповнить смак троянди цитрусовими нотками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Пелюстки троянд – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 л
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з пелюсток троянд з лимоном. Пелюстки чайної троянди відокремлюємо від бутонів, перебираємо, щоб варення пішли пелюстки тільки хорошої якості. Якщо троянди не з – їх необхідно ретельно промити, залити невеликою кількістю прохолодної води, потім дістати з води не пошкодивши пелюстки. Після цього пелюстки найкраще просушити на бавовняному рушник від зайвої вологи. Сухі пелюстки викладаємо в миску і засипаємо 500 грамами цукру.
Потім пелюстки перетираємо руками так, щоб з них почала виділятися волога, після чого додаємо сік одного лимона.
Залишаємо перетерту масу при кімнатній температурі на 3-4 години, щоб пелюстки пустили сік, а цукор трохи розтанув. За цей час ми готуємо сироп: у сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо сотейник на середній вогонь. Доводимо масу до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, і знімаємо сироп з вогню. Отриманим сиропом заливаємо пелюстки, добре перемішуємо і ставимо ємність з варенням на середній вогонь. Доводимо масу до кипіння, перемішуємо дерев’яною ложкою і знімаємо з вогню. Залишаємо варення при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім знову доводимо до кипіння. Таку процедуру проводимо 4-5 разів, поки варення не випарується зайва рідина і воно придбає необхідну консистенцію.
Готове гаряче варення розкладаємо по попередньо стерилізованим банкам і щільно закриваємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки з варенням догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Повністю остигле варення прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Варення Варення з пелюсток троянд