Це рецепт приготування сливового варення для любителів неодмінно цілих плодів в десерті і яких зовсім не бентежить наявність кісточок. Спочатку сливи настоюються в сиропі протягом ночі, а потім двічі варяться з перервою 12 годин.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Слива синя – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Готувати варення з цілих слив просто! Спочатку приготуйте цукровий сироп для слив. У каструлю для варіння варення налийте воду. Порційно насипте в неї цукор, розмішайте до повного розчинення і поваріть сироп не менше 5 хвилин.

Сливи добре промийте холодною водою, видалити хвостики і пошкоджені плоди. Кожну сливу наколіть виделкою, щоб фрукт дав свій сік і добре просочився сиропом.

Підготовлені сливи перекладіть в зварений цукровий сироп і залиште на ніч.

На ранок каструлю зі сливами поставте на невеликий вогонь і поваріть протягом 5 хвилин. Потім варення залиште ще на 12 годин. За цей час сливи просочаться сиропом і стануть схожими на мармелад, а сироп придбає аромат злив. Після закінчення цього часу повторно поваріть варення ще 5 хвилин і розлийте гарячим в стерильні баночки. Варення загорніть прокип’яченими кришками, остудіть і перенесіть в місце зберігання.

Приємного чаювання!

Варення Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Сливи на зиму