Яблука нарізати шматочками, відправляються в чашу мультиварки і заливаються водою. Вони готуються протягом 20 хвилин, після чого до них додається цукор і все готується протягом години. Варення розливають по банках і закручується кришками.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток в мультиварці легко. Ретельно промиваємо яблука під проточною водою. Потім обережно обдаємо окропом і обсушуємо на паперовому рушнику.

Вирізаємо у ранеток плодоніжку, видаляємо хвостики і видаляємо насіння. Далі розрізаємо їх на шматочки середнього розміру або часточки.

Перекладаємо нарізані яблука в чашу мультиварки, заливаємо туди ж склянку питної води і варимо протягом 20 хвилин в режимі «Гасіння».

За цей час плоди повинні стати значно м’якше. Засипаємо до них цукровий пісок, акуратно перемішуємо і варимо протягом години на цьому ж режимі. Періодично помішуємо варення, щоб воно не підгоріло.

Розливаємо гарячу масу по заздалегідь простерилизованным банкам, щільно закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Далі відправляємо все придатне для зберігання місце. Подаємо до столу в чистому вигляді або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!

Варенье