Варення з молодих зелених шишок з лимоном – це справжній делікатес, який зажадає від вас багато зусиль. Користь цього продукту в тому, що воно буквально рятує від ГРВІ та грипу, насичує організм вітамінами, полегшує кашель і виводить мокротиння. Багато такого варення їсти не можна, але і заготовити цілий погріб буде нелегко.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Соснові шишки зелені – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати густе варення із соснових шишок, для початку потрібно зібрати молоді шишечки. Це доводиться на кінець травня – початок червня, шишки повинні бути ще що не почали деревенеть, соковиті всередині.

Зібрані шишки потрібно ненадовго замочити у воді, попередньо перебравши від голок, а потім добре промити.

Шишечки складіть в каструлі і влийте чисту воду, щоб вона повністю покрила шишки.

Потім додайте в шишки цукровий пісок і доведіть суміш до кипіння.

На дуже помірному вогні варення має варитися близько двох годин, щоб вийшла лішня рідину і вийшов густий, насичений янтарний сироп. Якщо сезон видався не дуже, то можна знизити концентрацію шишок на банку, вийде сосновий сироп з шишечками.

Готове варення розлийте по стерильним банкам і закрутіть стерильними гвинтовими кришками. Банки переверніть догори дном і охолоджуйте під ковдрою або пледом.

Потім можна прибрати банки в комору або льох на зберігання. Стояти заготівля може близько двох років в темному місці.

Варення із соснових шишек Варенье