Мультиварка значно полегшує процес приготування варення, так само як і інших страв. Завдяки постійній температурі варення не перегрівається, не пригорає, а всі яблука рівномірно проварюються.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Гвоздика – 3 бутона
- Ванілін – 5 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати варення з яблук часточками в мультиварці просто! У каструлі розведіть лимонну кислоту в теплій воді. Яблука ретельно промийте під проточною водою, акуратно виріжте них серцевину з кісточками і поділіть великими часточками. Якщо яблука маленькі, то можна кожну розрізати на чотири частини. У міру нарізування, складайте часточки в розчин з кислотою, щоб вони не темніли.
Коли всі яблука були замочені в розчині лимонної кислоти, злийте з каструлі рідина. Пересипте часточки в чашу мультиварки і додайте до них цукор. Перемішайте, щоб яблука повністю покрилися.
Увімкніть режим «Випічка» з таймером в 10 хвилин або, якщо мультиварка не дозволяє встановити вручну, вимкніть її самостійно по закінченні зазначеного часу. Прогрівайте яблука з відкритою кришкою. Якщо ви помітили, що після 10 хвилин яблука не закипіли, то збільште час ще на 5 хвилин.
Додайте до яблук гвоздику і ванілін, щільно закрийте кришку і встановіть режим «Гасіння» на 15 хвилин. Коли програма підійде до кінця, мультиварка подасть звуковий сигнал. Акуратно відкрийте кришку, намагаючись не обпектися парою, і перемішайте варення.
Розлийте отриману масу по попередньо простерилизованным банкам і щільно закрутіть кришку. Складіть закачування догори дном, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.
Приємного аппетита!