Візуально гарне варення, яке при цьому багате вітамінами. А завдяки тому, що часточки витримуються в сиропі, вони зберігають свіжість і яскравий смак.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Для сиропу: –
  • Вода – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками швидко на зиму. Підготуйте сольовий розчин. У глибоку миску налийте теплу воду, додайте сіль і розмішайте до повного її розчинення. Сюди будуть складатися нарізані яблука, щоб запобігти їх окисненню і, як наслідок, потемніння. Самі яблука промийте під проточною водою, виріжте серцевину, наріжте тонкими часточками і опустіть відразу ж в соляний розчин. Коли всі яблука нарізані і замочені в розчині, його можна злити.

яблука Засипте цукром, злегка потрясіть ємність, щоб він прокидався глибше між часточок, або акуратно перемішайте всі лопаткою, не пошкоджуючи яблука. Накрийте ємність кришкою або закрийте плівкою і залиште фрукти постояти пару годин при кімнатній температурі.

після вказаного часу з яблук виділиться достатню кількість соку. Злийте його в каструлю, поставте на плиту, доведіть до кипіння, після чого зніміть з вогню і залийте їм яблучні дольки. Знову накрийте миску кришкою і залиште на 6-8 годин або на ніч. Потім цю процедуру необхідно буде повторити ще мінімум один раз.

Тим часом можете простерилізувати банки і кришки. Для цього встановіть їх над киплячою водою і потримайте на пару протягом 15-20 хвилин, після чого зніміть і дайте охолонути і обсохнути.

Ємність з яблуками, якщо вона термостійка, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть нагрів, додайте лимонну кислоту і варіть протягом 10 хвилин, регулярно помішуючи.

Розлийте отриману варення по банках, щільно закрийте гвинтовою кришкою або закрутіть під ключ, складіть закачування дном вгору і укутайте щільним рушником. Залиште до повного охолодження, потім перенесіть в темне і прохолодне місце для зберігання.

Приємного аппетита!

Варенье