Таке варення дуже часто консервують на зиму, оскільки завдяки особливостям приготування, в яблуках зберігається багато вітамінів, а пряні спеції роблять варення дуже ароматним.
Інгредієнти: 1.25 л.
- Яблука – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Кориця – 1 паличка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з яблук часточками в сиропі на зиму. Ретельно яблука промийте під проточною водою і обсушити їх рушником. Виріжте серцевину і поділіть м’якоть на невеликі часточки, не зчищаючи з шкірки яблук.
Складіть часточки в глибоку каструлю, пошарово засинаючи до них цукор. Потрясіть ємність, щоб він прокидався глибше, і відставте яблука настоюватися при кімнатній температурі на 10-12 годин.
По закінченні цього часу яблук виділиться достатню кількість соку, а цукор повинен повністю розчинитися. Додайте до часточок спеції, поставте каструлю на вогонь і на максимальному нагріві доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть яблука активно киплячому сиропі, близько 5 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і залиште яблука до повного остигання, це займає близько 5 годин. Потім її потрібно знову поставити на плиту і закип’ятити, але вже на середній потужності. Знову варіть варення 5 хвилин після закипання і залиште до повного охолодження.
Цю процедур необхідно повторити 3-4 рази, залежить від того, якого кольору і консистенції ви хочете варення. З кожної варінням воно буде з бурштинового ставати карамельним, набувати більш насичений і нудотний смак.
варення Розлийте після останньої варіння по попередньо простерилизованным банкам і щільно закрутіть кришку. Складіть закачування дном вгору, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.
Приємного аппетита!