З цієї незвичайної ягоди ви можете приготувати на зиму ароматне варення без варіння, що дозволить зберегти всі вітаміни і зробити десерт надзвичайно корисним. Ірга швидко псується, тому готувати варення потрібно відразу після збору врожаю.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ірга – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з ірги без варіння легко. Ягоди ірги ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття, плодоніжки і пошкоджені плоди. Потім іргу покладіть в друшляк і добре промийте проточною водою. Якщо шкірка ягід у щільна, то на 2-3 хвилини залийте ягоди окропом.

Промиті ягоди пересипте на рушник і обов’язково протягом години обсушіть.

Потім ягоди подрібніть в однорідне пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.

В ягідне пюре насипте розраховане кількість цукру, перемішайте все і залиште ягоди на 20 хвилин, щоб цукор добре розчинився. Додайте до ягід лимонну кислоту і ще раз перемішайте.

Подрібнену з цукром іргу перекладіть в стерильні баночки, не заповнюючи їх до самого верху. Насипте поверх варення по столовій ложці цукру, щоб воно не стикалося з кришкою і не вкрилося цвіллю.

Приготоване варення з ірги без варіння зберігайте тільки в холодильнику.

Приємного чаепития!

Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми