Вареники з чорницею і сиром – просте і смачне блюдо, яке можна подавати як десерт. Крім того, такі вареники можуть стати прекрасним варіантом ситного сніданку. Не можна не відзначити, що дане блюдо дуже просте у приготуванні. До речі, в якості основного інгредієнта для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю або чорничне пюре.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Масло оливкове – 15 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Окріп – 100 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Насіння чіа – за смаком
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з чорницями і сиром? Для початку займемося приготуванням тіста. У глибокій мисці змішуємо борошно пшеничне, яку необхідно попередньо просіювати, з чорничним пюре, сіллю, оливковою олією.

В отриману масу поступово вводимо окріп. Все ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто на півгодини.

Тим часом приготуємо начинку. Для цього в окремій ємності необхідно з’єднати сир з цукром, ваніліном і насінням чіа.

Беремо тісто і формуємо з нього кульки однакового розміру.

Кожен кульку необхідно розкачати.

На середину розкатаного тіста викладаємо начинку.

Загортаємо вареник конвертиком і відправляємо отвариваться на 20 хвилин.

вареники Подаємо в гарячому або холодному вигляді.

Вареники Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Ледачі вареники з сиру Тісто для вареників Тісто для вареників з сиром Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом