Вареники з чорницею і сиром – просте і смачне блюдо, яке можна подавати як десерт. Крім того, такі вареники можуть стати прекрасним варіантом ситного сніданку. Не можна не відзначити, що дане блюдо дуже просте у приготуванні. До речі, в якості основного інгредієнта для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю або чорничне пюре.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Масло оливкове – 15 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Окріп – 100 гр.
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Насіння чіа – за смаком
- Ванілін – 10 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з чорницями і сиром? Для початку займемося приготуванням тіста. У глибокій мисці змішуємо борошно пшеничне, яку необхідно попередньо просіювати, з чорничним пюре, сіллю, оливковою олією.
В отриману масу поступово вводимо окріп. Все ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто на півгодини.
Тим часом приготуємо начинку. Для цього в окремій ємності необхідно з’єднати сир з цукром, ваніліном і насінням чіа.
Беремо тісто і формуємо з нього кульки однакового розміру.
Кожен кульку необхідно розкачати.
На середину розкатаного тіста викладаємо начинку.
Загортаємо вареник конвертиком і відправляємо отвариваться на 20 хвилин.
вареники Подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Вареники Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Ледачі вареники з сиру Тісто для вареників Тісто для вареників з сиром Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом