Як варити заморожені вареники з картоплею в каструлі, щоб вони не зварилися, залишилися цілими і з начинкою всередині? Хоча процес простий, але є деякі нюанси: вареники на розморожуються, варяться у великій кількості підсоленої води на середньому вогні, постійно перемішуються і час варіння становить в середньому 4-6 хвилин після їх спливання, що залежить від товщини тесту.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вареники (з картоплею заморожені) – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 0> ст. л.

Процес приготування:

Відразу підготуйте потрібну кількість вареників з картоплею і розморожувати їх не треба.

В каструлі доведіть до кипіння 1,5 літра води і розчиніть в ній сіль. У закипілу воду по одному опустіть заморожені вареники шумівкою і відразу перемішайте.

На великому вогні доведіть вареники до повторного кипіння води, постійно помішуючи, щоб не прилипли до дна каструлі. Потім зменшіть вогонь до середнього і почекайте, щоб всі вареники спливли на поверхню.

Після спливання поваріть вареники протягом 4-6 хвилин, не більше і перемішувати вже не треба.

Зварені в каструлі заморожені вареники з картоплею шумівкою розкладіть по порційних тарілках. Доповніть смаженою цибулею і сервіруйте до столу зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!

Вареники Пісне тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць