Картопля з грибами і смаженою цибулею – це класика ситних начинок для домашніх вареників. Таке блюдо можна подавати як закуску або ж повноцінне обідня страва. Доповнюється сметаною і іншими заправками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з картоплею, грибами і смаженою цибулею. З’єднуємо борошно з сіллю і водою. Замішуємо інгредієнти до отримання гладкого і еластичного тіста.

Чистимо цибулю і картоплю. Останній ретельно промиваємо в холодній воді.

Картоплю можна розрізати на кілька частин і поставити варитися до готовності. Гриби подрібнюємо ножем.

Зварену картоплю подрібнюємо в гладке пюре без грудочок.

смажимо Гриби з цибулею і змішати з пюре. За смаком додаємо сіль. Викладаємо начинку в розкачане у невеликі кола тісто.

Формуємо вареники і опускаємо їх у киплячу підсолену воду. Варимо 4 хвилини.

Дістаємо готову страву з окропу і викладаємо на тарілку. Можна відразу подавати до столу, доповнивши сметаною або іншим соусом.

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Вареники з сирою картоплею і цибулею Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників без яєць