Простий і цікавий варіант домашнього обіду – вареники з начинкою з картоплі. Тісто можна самостійно приготувати на воді за лічені хвилини. Готову страву прикрасить і різноманітить ваш сімейний стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з тіста на воді з картоплею? Просіваємо борошно в глибоку посуд і розмішуємо її з сіллю. Сюди ж вливаємо охолоджену кип’ячену воду.

Вимішуємо масу руками до отримання м’якого і однорідного грудки тіста.

Потім очищаємо від шкірки картоплю відварюємо його до м’якого стану. Готовий продукт солимо за смаком, з’єднуємо з вершковим маслом і подрібнюємо у блендері до утворення пюре.

Тепер розкачуємо тісто в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізаємо з нього невеликі кола.

Картопляну начинку викладаємо в центр кожного кола. З’єднуємо і отримуємо акуратні домашні вареники.

Варимо блюдо в киплячій воді близько 5 хвилин. Після чого перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!

Вареники з картоплею Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею