Багато господині заготовляють на зиму грузді, але не всі знають, що з них можна приготувати смачне і ситне блюдо – вареники з картоплею і грузді. Солоні грузді для вареників дрібно нарізаються, а свіжі або заморожені подрібнюються в блендері. Спробуйте різні варіанти. Тісто для вареників замішується на воді і яйці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Грузді – 300 гр.
- Картопля (варена) – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Вода – 180 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати вареники з картоплею і грузді. Спочатку приготуйте тісто для вареників. У чашку об’ємом 200 мл розбийте яйце і до верху чашки налийте воду. Все перемішайте. У посуд для замішування тіста просійте борошно, додайте сіль і перелийте воду з яйцем. Руками замісити тісто. Потім тісто на 30 хвилин поставте в холодильник.
Грузді промийте та відваріть в солоній воді.
Відварені грузді разом з очищеним цибулею і відварною картоплею подрібніть на м’ясорубку або за допомогою блендера.
Ці інгредієнти подрібнені перекладіть в миску, додайте сметану, сіль і чорний перець і перемішайте. Начинка готова.
Тісто наріжте на невеликі шматочки і розкачайте качалкою. На кожен шматок покладіть грибну начинку і красиво зліпити вареники. Потім вареники відваріть і можете подавати до столу зі сметаною або хріном.
Приємного апетиту!
Вареники Вареники з картоплею Вареники з картоплею і грибами Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді з яйцями Як приготувати грузді - рецепти