Хочу поділитися простим і дуже смачним рецептом вареників з чорницями на сироватці. Ароматні вареники піднімають настрій і добре підійдуть для сімейного недільного сніданку. В якості начинки можете використовувати свої улюблені ягоди. Начинка може бути з свіжих або заморожених ягід.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молочна сироватка – 150 мл
  • Чорниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний або картопляний Крохмаль – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сметана – 250 мл
  • Мак – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з чорницею на сироватці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вареників з чорницями на сироватці. Сироватка повинна бути достатньо холодною. Пшеничне борошно просіяти в глибоку ємність.

В ємність з борошном розбийте куряче яйце.

Поступово влийте охолоджений сироватку, посоліть, додайте цукровий пісок. Ретельно перемішайте. Потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть.

Тісто оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Чорницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в глибоку ємність, присипте кукурудзяним або картопляним крохмалем, додайте цукровий пісок за смаком. Акуратно перемішайте.

Відпочиле тісто розкачайте на чистій сухій поверхні з допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів.

Виріжте склянкою або спеціальної вирубкою кружечки.

В центр викладіть кружечки ягідну начинку.

З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи пальцями. Або використовуйте спеціальне пристосування для ліплення вареників. Поки ліпіть вареники, поставте на середній вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Акуратно викладіть вареники в киплячу воду. Дочекайтеся, поки вареники спливуть, і варіть близько 5 хвилин.

Поки варяться вареники, можете приготувати соус. У невеликій мисці змішайте сметану, мак і ванілін. Ретельно перемішайте з допомогою віночка.

З допомогою шумівки обережно вийміть гарячі вареники з каструлі і викладіть на тарілку. Готові вареники з чорницею подавайте на стіл порційно зі сметанним соусом. Кукурудзяний або картопляний крохмаль в начинці не дасть їй розтектися і допоможе тримати форму.

Приємного насолоди!

Вареники Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями