Сушені гриби, додані в начинку до вареників з картоплею, додадуть цій страві глибокий і насичений аромат і зроблять його святковим. Сушені гриби заздалегідь замочіть у воді або молоці і відваріть. Тісто для вареників замісіть за будь-яким рецептом. Його важливо добре вимісити, щоб вареники при варінні не розпливлися. Картопляне пюре бажано приготувати заздалегідь або взяти залишився до вечора.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гриби сушені – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею та сушеними грибами? Заздалегідь відварені сухі гриби наріжте на маленькі шматочки.

Почистіть цибулини і дрібно наріжте.

Нашатковану цибулю обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.

Потім до цибулі перекладіть нарізані гриби, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

В кінці гасіння гриби з цибулею, посипте перцем і сіллю за смаком.

Заздалегідь зварене картопляне пюре перемішати з грибами. Начинка готова.

З борошна, води і яйця замісити тісто для вареників. Воно повинно бути тугим і не прилипати до рук.

Замішане тісто наріжте на невеликі шматочки і розкачайте їх за допомогою качалки.

Потім ці заготовки розкладіть начинку.

Акуратно і красиво зліпити краї вареників, для міцності змастіть їх водою.

Вареники з грибами і картоплею відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин і можете подавати до столу. До вареників подайте обсмажену цибулю і сметану.

Приємного апетиту!

Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з сирою картоплею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць