Сушені гриби, додані в начинку до вареників з картоплею, додадуть цій страві глибокий і насичений аромат і зроблять його святковим. Сушені гриби заздалегідь замочіть у воді або молоці і відваріть. Тісто для вареників замісіть за будь-яким рецептом. Його важливо добре вимісити, щоб вареники при варінні не розпливлися. Картопляне пюре бажано приготувати заздалегідь або взяти залишився до вечора.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гриби сушені – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею та сушеними грибами? Заздалегідь відварені сухі гриби наріжте на маленькі шматочки.
Почистіть цибулини і дрібно наріжте.
Нашатковану цибулю обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.
Потім до цибулі перекладіть нарізані гриби, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
В кінці гасіння гриби з цибулею, посипте перцем і сіллю за смаком.
Заздалегідь зварене картопляне пюре перемішати з грибами. Начинка готова.
З борошна, води і яйця замісити тісто для вареників. Воно повинно бути тугим і не прилипати до рук.
Замішане тісто наріжте на невеликі шматочки і розкачайте їх за допомогою качалки.
Потім ці заготовки розкладіть начинку.
Акуратно і красиво зліпити краї вареників, для міцності змастіть їх водою.
Вареники з грибами і картоплею відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин і можете подавати до столу. До вареників подайте обсмажену цибулю і сметану.
Приємного апетиту!
Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з сирою картоплею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць