Вареники, начинені картоплею і грибами, виходять особливо ситними і смачними. Спробуйте рецепт з додаванням печериць і оцініть оригінальний смак готової страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею та печерицями? Чистимо картоплю і відправляємо її в каструлю з водою. Відварюємо до готовності.

Печериці промиваємо під водою, очищаємо і дрібно нарізаємо ножем.

Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Обсмажуємо гриби на сковороді на рослинному маслі разом з луком 6-7 хвилин. Додаємо сіль.

Відварену картоплю розтираємо і перемішуємо з піджаркою з грибів. Начинка готова.

Тепер з’єднуємо борошно з яйцем, сіллю і водою. Вимішуємо до отримання м’якого і гладкого тіста.

Розкачуємо ком тесту у форму ковбаси. Ділимо на невеликі шматочки.

Кожен шматок тонко розгортаємо в коло. Це буде основа нашого вареника. У неї кладемо трохи начинки.

Закриваємо начинку тістом, міцно притискаючи краю один до одного. Заготовлені вареники відварюємо в підсоленій воді 4 хвилини.

З води блюдо викладаємо на тарілку. За бажанням його можна прикрасити залишками піджарки або доповнити соусом. Готово!

Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями